Wie ben ik?

 

Het menselijk lichaam, zowel fysiek, mentaal als emotioneel heeft mij altijd geboeid.

 

Steeds meer en meer mensen gaan gebukt onder chronische of acute ziekten. Een goede gezondheid is gebaseerd op een gezonde, natuurlijke en evenwichtige levenswijze. De mens komt voort uit de natuur en voor zijn bestaan zeer afhankelijk van die natuur. Een evenwicht tussen het fysieke, emotionele, mentale en het spirituele niveau is zeer belangrijk.

In 2009 starte ik dan ook een opleiding Kinesiologie, waar ik mij vooral verdiepte in de verbindingen tussen emoties en een fysieke klachten.  Kinesiologie werkt met de spiertest.

Omdat ik meer wou weten over Gezond zijn en natuurlijke voeding ben ik in 2013 gestart met de opleiding tot Gezondheidsbegeleider aan de Levensschool te Tongerlo.

 

Een Gezondheidsbegeleider is een professionele beoefenaar van de natuurlijke gezondheidszorg, die betrouwbare adviezen geeft in verband met gezonde voeding, ontspanning en natuurlijke hulpmiddelen ter ondersteuning van de gezondheid.  En Gezondheidsbegeleider zal met die natuurlijke methodes het zelfgenezend vermogen ondersteunen door middel van voeding, kruiden, bachbloesemremedies, reflexologie of massage.

 

Sinds 2016 ben ik lid van de beroepsvereniging voor Gezondheidsbegeleiders.

Wat ik  zeer mooi vind aan de natuurlijke gezondheidszorg is dat men de mens in zijn geheel bekijkt. Zelf vind ik het enorm belangrijk, dat er niet alleen aandacht is voor de fysieke klacht, maar dat er ook tijd wordt vrijgemaakt voor wat er in de persoon omgaat. Heel wat fysieke klachten zijn het gevolg van emotionele blokkades in het lichaam. Elke persoon vraagt dus een unieke benadering!

Lieselot

gezondheidsbegeleidster lieselot pollin